Gratis spelletjes

Een van de leukste vormen van tijdverdrijf op de computer is het spelen van spelletjes. Natuurlijk zijn er de kwalitatieve spelletjes die je kunt aanschaffen via winkels. Games die handenvol geld kosten maar waar je wel vele dagen mee vooruit kunt. Mocht je niet zo'n fervent gamer zijn dat je ongeveer €60,- per spel gaat betalen, dan kun je altijd kiezen voor de vele gratis mogelijkheden die op het internet te vinden zijn. Daar kun je namelijk duizenden gratis spelletjes vinden. Van download spelletjes tot gratis spelletjes spelen waar geen download of speciale software voor nodig is en die je direct in de browser kunt spelen. Klinkt goed hè!

Gratis spelletjes online spelen

Wanneer je geen enkel risico wilt lopen, dan kun je er altijd voor kiezen om flash/java spelletjes online te spelen. Hiervoor is geen installatie vereist, en hierdoor kun je ook geen ongewenste virussen of spyware mee downloaden. Daarnaast loop je geen enkel risico wat betreft je persoonlijke gegevens. Je kunt spelen via websites als:

Toch hebben gratis online spelletjes één groot nadeel: deze games zijn veelal niet erg geweldig qua gameplay, qua speelervaring en qua speelduur. Al deze zaken zijn nogal aan de summiere kant. Toch is het ideaal voor wanneer je even wilt afschakelen met een leuk spelletje, zonder dat het te veel geld of tijd kost.

Gratis spelletjes downloaden

Wanneer je iets meer gameplay, spelduur en (meestal) graphics wilt, dan kun je het beste kiezen voor het downloaden van een gratis spelletje. Vooral op de telefoon gebeurt dit veel. Verslavende games zoals Angry Birds en JellySplash zijn absoluut het spelen waard. Ze zijn simpel maar je kunt er uren mee vooruit.