Wordpress

Wordpress

Wordpress is een zeer populair content management systeem dat voor veel websites en blogs wordt gebruikt. Het eenvoudige gebruik zorgt ervoor dat nagenoeg iedereen een eigen website kan voorzien van content zoals teksten, afbeeldingen en meer.

Oneindig veel plugins

Wordpress is dus een open source systeem, waardoor er constant nieuwe plugins op de markt komen voor tal van verschillende doeleinden. Zo zijn er SEO plugins (de bekende Yoast plugin) om de website SEO optimaal in te stellen. Er zijn ook plugins voor social media buttons, contactformulieren, anti spam en méér. Een complete website opzetten met wordpress is geen enkel probleem. Het is wel van belang dat je een server hebt waarop MYSQL en PHP zijn geinstalleerd. Veelal bieden webhosts overigens complete Wordpress installaties aan, zodat je met een simpel stappenplan zelf aan de slag kunt.

Wordpress webshop?

Ook voor webshops zijn er de nodige plugins te verkrijgen. Zo kun je met het bekende WooCommerce je wordpress website ombouwen naar een mooie webshop. Deze plugin is overigens ook weer uit te breiden met andere plugins, waarvan sommige geld kosten. Hierdoor kun je je webshop gratis of voor heel weinig geld uitbouwen naar jouw wensen.

Ga naar de Wordpress download pagina >>

 

Terug naar overzicht