Audio / Video / Grafische freeware

Het luisteren van muziek, het kijken van films, het bewerken van foto's: op een computer ben je vaak bezig met media zoals foto's, video's en meer. Er zijn talloze programma's die het afspelen en bewerken van deze media mogelijk maken. Veel van deze programma's zijn erg duur. Toch kun je ook gemakkelijk met freeware aan de gang.

Goede kwaliteit

Tegenwoordig zijn freeware programma's van dermate kwaliteit dat het niet meer noodzakelijk is om dure programma's aan te schaffen. Audio programma's zijn vaak muziekspelers. Deze geven je de mogelijkheid om playlists te maken en deze te delen met vrienden. Verder is het mogelijk om de muziek gratis te luisteren, en met één druk op de knop te kopen. Dit kan in programma's als itunes.

Basic en gemakkelijk te gebruiken

Verder is er freeware waar audio mee bewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan DJ programma's. Veelal zijn deze programmaatjes redelijk basic, waardoor ze dus ook geschikt zijn voor minder gevorderden. Mocht je er écht je werk van willen maken, dan is het sowieso van belang om te investeren in dergelijke softeware. Tot die tijd kan het prima met freeware.

Het maken en bewerken van video & graphics kan ook met freeware. Het aanbod programma's is zeer uitgebreid. Wij hebben in ieder geval enkele toppers voor je geselecteerd.