CMS

Je weet wellicht al wat een Content Management systeem (CMS) precies is. Deze CMS toepassing zorgt ervoor dat je een website kunt beheren. Dat wil zeggen dat je relatief eenvoudig content kunt aanpassen en toevoegen aan een website. Om het voor de gebruiker gemakkelijk te maken, werkt een CSM veelal met het WYSIWYG principe. Dit betekent dat je alles kunt aanpassen en meteen zichtbaar kunt maken op de website.

Waarom zou je een CMS gebruiken?

Een website moet in de meeste gevallen regelmatig worden geüpdatet. Denk aan blogs of nieuwsartikelen. Zelfs bedrijfswebsites dienen regelmatig worden aangepast, bijvoorbeeld het actualiseren van de tarieven of het toevoegen van nieuwe diensten. Een CMS maak gebruikt van een database waarin de info wordt opgeslagen. Deze informatie wordt vervolgens uitgelezen, waardoor het op de voorkant van de website verschijnt.

Diverse soorten CMS systemen

Er zijn talloze CMS systemen op het internet te vinden. Webshops vereisen een heel ander level van expertise, waardoor webshop systemen (welke in principe ook gewoon CMS'en zijn) veel uitgebreider en lastiger te begrijpen zijn. Daarnaast zijn er genoeg internet bureaus die een eigen CMS hebben gebouwd en dit gebruiken. Mocht je liever zelf aan de slag gaan, dan kun je aan de gang met de door ons geselecteerde top CMS systemen die gratis te downloaden zijn!

Meer voorbeelden voor een cms systeem : https://www.websiteforum.nl/website-service/cms-systemen/ - Het website forum voor uitleg over CMS systemen.