Firefox

Firefox

Firefox is een van de beste browsers die er te vinden is. Hier zijn talloze redenen voor te bedenken. Allereerst zit er dagelijks een heel team te werken aan het uitbreiden van de functionaliteiten. Inmiddels zijn er duizenden add-ons gemaakt die het browsen met firefox nóg gemakkelijker maken.

Privacy en veiligheid boven alles

Firefox is in 2004 uitgebracht als alternatief voor het tot dan toe meestgebruikte internet explorer. Veiligheid is een van de belangrijkste pijlers van Firefox, en dit zie je terug in de browser. Privacy is dé speerpunt van hun werkzaamheden. Hoewel andere browsers zich ook in razendsnel tempo zijn gaan ontwikkelen, is Firefox op het gebied van privacy de topper. Zo kun je bijvoorbeeld in één druk op de knop alles wissen wat met je privacy te maken heeft: browsergeschiedenis, opgeslagen wachtwoorden, zoekopdrachten, urls, downloadgeschiedenis én browsercache.

Firefox heeft een click-to-play voor plugins, zodat filmpjes en andere toepassingen pas worden gestart op het moment dat je daar zelf voor kiest. Verder heeft de browser een ingebouwde pdf-lezer, zodat je niet meer per se hoeft te zoeken naar een betrouwbare pdf lezer.

Kortom: Firefox is absoluut een van de top browsers die op dit moment te krijgen zijn.

Met een score van 8/10 obv 1495 stemmen kunnen we concluderen dat het een goed programma is.

Terug naar overzicht